”Vill jobba med energieffektivisering i fastigheter”
– säger Sandra

Sandra går andra året på utbildningen Optimering av Hållbara Energisystem på EEoT och är nu ute på sin andra LIA-period. Här berättar hon om utbildningen och vad hon vill arbeta med när hon är klar.

 • Varför valde du att läsa Optimering av Hållbara Energisystem?

  Jag såg att en person jag tidigare pluggat med hade varit med och tagit fram denna utbildning. Där väcktes mitt intresse då denna person är väldigt kunnig inom energiområdet. Jag har alltid varit intresserad av teknik och efterhand även energiteknik. Jag har också alltid tyckt att miljö- och energifrågor är viktiga och tänkte att denna utbildning skulle kunna bredda mina kunskaper inom det området samt fräscha upp mina tidigare kunskaper då utvecklingen ständigt går framåt.

 • Är det någon speciell del av utbildningen som stuckit ut?

  Det är flera kurser jag tyckt särskilt mycket om, till exempel Solel och E-mobility. Vi hade även en kurs där vi fick lära oss belysningsstyrning som jag uppskattade mycket.

 • Berätta om dina LIA-perioder.

  Jag valde att göra min första LIA på Boverket i Karlskrona, den LIA:n var mer teoretisk än praktisk och jag fick lära mig mycket om BBR (Boverkets Byggregler) bland annat. Min andra LIA gör jag på JM. Där består arbetet främst av att ta fram energistatistik och räkna på olika värden.

 • Hur ser dina framtidsplaner ut?

  Jag skulle vilja jobba med energieffektivisering i fastigheter på olika sätt. Teknikutvecklingen går framåt hela tiden och allt blir mer och mer inriktat på AI, så även fastigheter. Jag vill vara med i utvecklingen där fastigheter blir mer och mer uppkopplade digitalt i olika visualiseringssystem, där mätpunkterna blir fler och energiåtgången på så sätt blir lättare att följa. Jag tycker också att det är roligt med projektering av olika slag. I kursen Solel fick vi testa att projektera en egen solcellsanläggning vilket var väldigt kul!

Vill du komma i kontakt med Sandra
eller någon annan av våra studerande?
Skicka ett mail till kontakt@eeot.se